Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud

Een veiliger rivierengebied én een aantrekkelijke leefomgeving. Met dat doel geeft Ruimte voor de Rivier op ruim dertig plaatsen langs de Rijntakken - zoals de IJssel, Waal, Nederrijn en Lek - de rivier meer ruimte. Zodat vier miljoen bewoners van het rivierengebied beter beschermd zijn tegen overstromingen. Én de ruimtelijke kwaliteit van het rivierengebied toeneemt.

Het veranderen van een rivierengebied heeft een enorme impact op de bewoners in dat gebied. De nieuwe website van Ruimte voor de Rivier heeft aandacht besteed aan het in beeld brengen van individuele impact die al deze veranderingen met zich mee brengen. Daarnaast is via de kennisbank een ingang gemaakt voor meer feitelijke informatie waar bezoekers meer kunnen lezen over de technische aspecten van het omvormen van het gebied.

De doelgroep van de website is enorm divers waardoor het belangrijk was aandacht te besteden aan het cross device en platform aanbieden van informatie. De website is daarom drempelsvrij en volledig responsive uitgevoerd. Zimpa was betrokken bij het ontwikkelen van het concept en verzorgde de volledige technische realisatie  de website.